FIAM
Laatua ja designia vuodesta 1975

Italialainen perheyritys Fiam valmistaa korkealaatuisia, käyttömukavia ja helppohoitoisia ulkokalusteita. 

Fiamin tuotteiden ominaispiirteet, selkeälinjaisuus ja käytännöllisyys, olivat osa Fiamin DNA:ta jo ennen itse tuotteita ja näiden erottuvien elementtien ansiosta tuotteet ovat saaneet tunnustusta ja palkintoja heti alusta alkaen.

Fiamin perhe

Fiamin menestystarina sai alkunsa jo kauan sitten, kun nuori mekaanikko Francesco Favagrossa toteutti itseään nyttemmin erittäin muodikkaalla alalla: kierrätyksessä. Hän kiersi keräämässä Yhdysvaltain armeijan moottoripyöriä, jotka olivat menossa romutettaviksi. Hän kokosi niitä uudelleen ja loi ”moottoripyörätilkkutöitä”, jotka tekivät kauppansa jo ennen valmistumistaan. Vuonna 1975 hän toi markkinoille poikiensa Ennion ja Silvion kanssa ensimmäiset metalliset ulos tarkoitetut tuotteensa ja vielä nykyäänkin jokainen tuote ilmaisee niitä ominaisuuksia, joihin Fiam ja sen perustajat ovat aina pyrkineet: selkeälinjaisuus ja käytännöllisyys. Nämä ominaispiirteet ovat osa Fiamin DNA:ta jo ennen itse tuotteita ja näiden erottuvien elementtien ansiosta tuotteet ovat saaneet tunnustusta ja palkintoja heti alusta alkaen.

Intuitio, menetelmät, sitkeys, jatkuva teknisten ratkaisujen etsiminen ja suuri määrä kovaa työtä muodostavat perustan yritykselle, joka uskoo kiistattomaan laatuun ja täysin italialaiseen tuotantoon.

Miltei 50 vuotta on kulunut, ja kaikki mikä oli tärkeää silloin, on tärkeää yhä. Ja jos edes mahdollista, niin nykyään Fiamilla työskennellään entistäkin suuremmalla intohimolla. 

Design ja valmistus

Jokainen Fiamin tuote valmistetaan huolellisesti Italiassa. Taustalla on halu tutkia ja soveltaa uusimpia teknisiä ratkaisuja upean muotoilun ja maksimaalisen käytännöllisyyden savuttamiseksi.

Vaikka tuotteita myydään ympäri maailmaa, valmistetaan kaikki aidot Fiam-tuotteet Italiassa italialaisista raaka-aineista. Erittäin kestävän alumiinin ja teräksen, korkealaatuisten kankaiden sekä erinomaisista materiaaleista valmistettujen varusteiden ansiosta Fiam valmistaa laadukkaita, kevyitä ja pitkäikäisiä tuotteita.

Fiam-tuotteet on sertifioitu ja suunniteltu tuottamaan ainutlaatuinen käyttäjäkokemus. Materiaalit ja valmiit tuotteet käyvät läpi tiukan laadunvalvonnan. 

Yrityksen perustaja, Francesco Favagrossa on poikansa Ennio Favagrossan kanssa suunnitellut useimmat, jotkin jo ikoneiksi muodostuneet Fiam-kalusteet. 

Fiamille on suunnitellut myös mm. useita suunnittelupalkintoja voittanut norjalainen Torsteinsen Design.

Ota yhteyttä ja kerro, miten voimme auttaa sinua!